Poziv na izložbu nakon održanih radionica ”Vizualne komunikacije i kulturni marketing 2017”

U rujnu 2017. kroz četiri dana u dva vikenda (od 9. 9. do 17. 9. 2017.), u organizaciji HDLU Zagreb, u prostorima Privatne škole s pravom javnosti LINIGRA (Gjure Szaba 4, Zagreb), održana je serija strukovnih radionica iz ciklusa ”Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike 2017”.

Po završetku radionica, pozivamo vas na završnu izložbu radova i druženje polaznika radionica, u nedjelju 24. 9. 2017. od 14 do 20 sati, u prostorima InArt galerije SOL (Trnsko 34 a, Zagreb).

Na izložbi sudjeluju: Robert Štimec, Dalibor Brlek Slavenski, Juraj Jonke, Dražen Pavlović, Alfred Freddy Krupa, Marija Kruljac, Danko Merin, Krešimira Gojanović, Denis Kaplan, Jasminka Bukvić, Morana Jugović, Antonija Cesarec, Ana Tomljanović, Nataša Rašović, Ivana Kolić, Laura Šarabok, Dobrila Delonga Momić i Goran Kauzlarić.

Pogledajte i fotoreportažu sa radionica!

1. radionica – subota, 9. 9. 2017.

Na prvoj radionici umjetnici su imali malo predavanje, okrugli stol i međusobnu razmjenu iskustava o problemima hrvatskih likovnih umjetnika, te smo razgovarali i o novom Zakonu za umjetnike koji se planira donijeti, a uz teorijske rasprave, uporedo je išao i praktični rad kroz kreiranje umjetničkih plakata na temu ”Položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj”. Svi umjetnici dobili su besplatan materijal za rad i priručnik sa radionica, koji su mogli ponijeti sa sobom.

2. radionica – nedjelja, 10. 9. 2017.

I druga radionica iz ciklusa ”Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike 2017” uspješno je održana, planirao se promotivni materijal budućih događanja u organizaciji HDLU Zagreb, bilo je govora i o projektnom marketingu na različitim umjetničkim i strukovnim natječajima, podjelila su se iskustva umjetnika i članova različitih strukovnih udruga, a uz teorijski dio kao i uvijek, išao je kreativni rad. Ukupno se skupilo već 40-ak radova, te smo zaključili da su ovakvi kreativni susreti umjetnika potrebni umjetnicima i organizirati ćemo ih i u budućnosti.

3. radionica – subota, 16. 9. 2017.

Na trećoj radionici podjelili smo iskustva oko izrade umjetničkih web stranica i blogova, te predstavili podrobnije dosadašnji rad i promociju umjetnika na portalu Zagrebački likovni umjetnici, koji je nastao prije dvije godine, upravo sa ciljem da se na njemu predstavi što veći broj likovnih i vizualnih umjetnika, koji aktivno djeluju u našem gradu. Nastali su i novi radovi – plakati, stripovi i zanimljive grafičke igre sa tipografijom.

4. radionica – nedjelja, 17. 9. 2017.

Na četvrtoj radionici podjelili smo iskustva vezana uz organizaciju i promociju umjetničkih izložbi u različitim umjetničkim udrugama, analizirali neke umjetničke publikacije, te dizajnerske radove polaznika i pomalo već počeli pripremati završnu izložbu svih polaznika radionica, kroz pregledavanje i fotografiranje nastalih djela, kao i kreiranje pratećih vizualnih materijala.

Općenito smo na svim radionicama nekako dolazili do zaključka da položaj likovnih i vizualnih umjetnika danas nije lagan, nove tehnologije donose neke nove mogućnosti, ali i izazove koji zahtjevaju neprekidno, cjeloživotno učenje i posebno više suradnje i razmjene iskustava između samih umjetnika, a što svakako može doprinjeti brojnim zanimljivim kreativnim suradnjama i projektima.

Pogledajte i Galeriju plakata 2017 na blogu radionica, koja je nastala kao prateći sadržaj radionica i gdje su umjetnici vizualno progovorili o tome kako vide trenutni položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj, i svakako nas posjetite na završnoj izložbi i druženju umjetnika i svih polaznika radionica u nedjelju, 24. 9. 2017. u InArt galeriji SOL, da biste sve te radove vidjeli i uživo! 🙂

 

Fotoreportaža sa otvorenja izložbe polaznika radionica, 24. 9. 2017.

 

Radionice ”Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike 2017” financijski podržava Grad Zagreb.