Josip Rubes izlaže u Rogaškoj Slatini u Sloveniji

Tijekom svibnja i lipnja 2017., u Grand hotelu Rogaška (Zdraviliski trg 12, Rogaška Slatina, Slovenija), održati će se izložba Josipa Rubesa, pod nazivom ”Zagorski bregi”.

Josip Rubes rođen je 1942., liječnik je u mirovini i slikar iz Krapinskih Toplica. Slikarstvo je diplomirao 2012. godine na Arthouse – College of visual arts u Ljubljani u klasi doc. Mladena Jernejca, sa temom diplomskog rada ”Jackson Pollock i njegov utjecaj na Edu Murtića”.

Do sada je priredio preko 70 samostalnih izložbi, a kao član više likovnih udruga izlagao je kolektivno na oko 300 izložbi u domovini i inozemstvu. U dva navrata je sa grupom hrvatskih slikara izlagao u New Yorku. Tema njegovog slikarstva su pretežno krajolici Hrvatskog zagorja, a zadnjih 10 godina slika i apstraktno (pogledajte virtualnu galeriju).

Inspiriran ljepotom zagorskog krajolika sa brežuljcima, šumarcima, vinogradima, te livadama s raznobojnim cvijećem, vrbama i potocima,  naslikao je oko tisuću krajolika u tehnici suhog pastela i ulja na platnu. Autor živi i radi u Krapinskim Toplicama. Kontakt: josip.rubes@kr.t-com.hr