Fotoreportaža sa održane radionice ”Zagrebačke bajke i legende”, 22. 4. 2017.

U subotu, 22. 4. 2017., HDLU Zagreb u suradnji sa likovnom udrugom InArt organizirao je prvu likovnu radionicu iz ciklusa ”Zagrebačke bajke i legende – ilustracije i suveniri”, koja se održala u prostoru MO Trnsko (Trnsko 34 a). Na radionici je prisustvovalo desetak članova HDLU Zagreb i InArt-a, te su umjetnici stvarali ilustracije i suvenire sa motivima iz zagrebačke baštine, brojnih zanimljivih legendi koje pričaju o povijesti našega grada, kao što su legende o Crnoj Kraljici, zagrebačkim coprnicama, Kraljičinom zdencu, Kamenim svatima, legende sa Medvednice, i dr.

Zaključili smo na radionici da su ovakvi kreativni susreti potrebni umjetnicima za razmjenu iskustava, razvoj kreativnih industrija u našem gradu, kao prilika umjetnicima i za neformalnu, cjeloživotnu edukaciju kroz upoznavanje različitih tema, likovnih tehnika, pristupa i sadržaja, te će HDLU Zagreb svakako nastaviti poticati svoje članove u kreiranju budućih likovnih radionica, i za same umjetnike, ali i za građane i njihovu djecu.

Pogledajte fotoreportažu sa radionice!

Neka od likovnih rješenja nastalih na radionici vrlo su zanimljiva, jer problematiziraju izradu autohtonih zagrebačkih suvenira, kakve bi domaći umjetnici mogli izrađivati da turistima ponude unikatna ručna djela u malim autorskim serijama, te bi bilo jako dobro i kada bi se Turistička zajednica grada Zagreba zainteresirala za ovakve umjetničke inicijative, a Gradska uprava također pružila podršku u naporima umjetnika da Zagreb bude ”kreativni grad” u ljetnim mjesecima, da može svojim gostima ponuditi i razne inovativne oblike kulturnog i kreativnog turizma.

Na radionici su sudjelovali: Ivana Kolić, Krešimira Gojanović, Zlatko Lula Isaković, Laura Šarabok, Sonja Šimatić, Veronika Šoštar, Antonija Cesarec, Sanja Čižić, Nevenka Dragičević i Bobo Kolić.

Foto: Ivana Kolić i Krešimira Gojanović.