Izložbe članova HDLU Zagreb – prosinac 2016.

U galeriji Laval Nugent ( Vodnikova 4, Zagreb ), u subotu, 10. prosinca 2016. u 19 sati otvara se izložba autorice Aide Hebib Raguž, pod nazivom ”Energija forme”. Izložba ostaje otvorena do 30. prosinca 2016. O izložbi piše Sonja Švec Španjol: ” Energija forme – u filozofiji je forma ono što biće postavlja u bitak. Materijalizacijom duša dobiva svoj oblik. Energija otpočinje kao forma. Ono vidljivo i opipljivo postaje ruho unutarnjeg sadržaja.” Pročitaj više.

Galerija ”Art for all” u suradnji sa Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Beogradu, organizira izložbu skulptura i crteža Petra Hranuellija, koja će se otvoriti u četvrtak, 8. 12. 2016. u 19:00 sati u prostorima galerije, na adresi Kralja Petra 4, Beograd.

Izložbu će otvoriti veleposlanik Hrvatske u Srbiji, Gordan Markotić, a izložba će trajati do 17. 12. 2016. Pročitaj više.

6. 12. 2016. u 19 sati u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba nastavnika likovne umjetnosti i dizajna Srednje strukovne škole Varaždin. Na izložbi sudjeluju Vedran Ivanković i Ivana Stepan.

 

9. prosinca 2016. u Galeriji Knežev dvor na Rabu otvorena je izložba slikarice i članice HDLU Zagreb Vesne Mihelčić – Kurelić.

Predgovor izložbi “Kist od soli” potpisuje rapsko-zagrebački književnik i recenzent Krešimir Butković, pročitao je Željko Peran.

Na portalu ”Rab danas” možete pročitati više o izložbi i pogledati galeriju slika.

Kako je bilo na otvorenju izložbe Petra Hranuellija u Beogradu, možete vidjeti u fotoreportaži na ”Zagrebačkim likovnim umjetnicima”, te vam donosimo i fotoreportažu sa otvorenja izložbe Aide Hebib Raguž u Zagrebu, koju možete vidjeti ovdje.

Vilim Halbärth, Flying boatsU utorak, 20. prosinca 2016. u 19 sati u Galeriji ULUPUH (Tkalčićeva 14, Zagreb), otvara se izložba “Flying boats 2” akademskog kipara Vilima Halbärtha.

Na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” možete pročitati više o izložbi, koju će otvoriti Sonja Švec Španjol.

0-info-plakat-01refleksije-03U Gradskoj galeriji Fonticus u Grožnjanu, u petak, 23. 12. 2016. u 19 sati, otvara se skupna izložba pod nazivom ”Refleksije vremena”, koja će predstaviti radove selektirane iz Likovnog fundusa Grožnjan.

Od članova HDLU Zagreb, na izložni izlažu Krešimira Gojanović i Relja Rajković, a više o izložbi iz teksta Eugena Borkovskog, možete pročitati ovdje.