Alfredu F. Krupi dodijeljena je diploma počasnog akademika društvenih znanosti

Alfred Freddy Krupa

Miami – Povodom upravo završene Međunarodne konferencije o poslovanju i upravljanju ( International Conference on Business and Governance ), održane na američkom sveučilištu Carlos Albizu, u suorganizaciji sa Međunarodnom akademijom društvenih znanosti (IASS), a ” zasnovano na izvanrednom doprinosu u oba svoja polja ( likovna umjetnost i edukacija ), kao i širem društvu ” ( prijev. ), hrvatskom akademskom slikaru i članu umjetničkog savjeta HDLU Zagreb, Alfredu Freddy Krupi dodijeljena je diploma počasnog akademika društvenih znanosti (rang izjednačen sa redovnim sveučilišnim profesorom, kako se u njoj pojašnjava) i počasnog profesora suradnika u likovnim umjetnostima.

Krupa je dugi niz godina aktivan u SAD-u, a početkom ove godine je uvršten u 36. referentno izdanje ” Whos Who in American Art ” ( Tko je tko u američkoj umjetnosti ). Ovaj hrvatski umjetnik nedavno je nagrađen u Budimpešti i Tirani, a trenutno izlaže u Parizu, Slavonskom Brodu i Valjevu.

 

Neki od drugih nositelja titule akademika društvenih znanosti uključuju imena poput Dr. Han Woo Park, J. Korea ( bivši gostujući profesor Sveučilišta u Oxfordu ), Dr. Esther Leander, Finska ( Finnish Refugee woman of the year, 1999 ), Pedro Fuentes Cid ( ugledni kubanski disident i bivši student Sveučilišta Sorbonne ), William Weiss JD ( bivši veleposlanik Malte u SAD-u ) i mnogi drugi sveučilišni profesori, rektori i dekani.

IASS je neprofitna nevladina organizacija, sastavljena od sveučilišnih profesora i znanstvenika iz više od 20 zemalja. 2015. godine Predsjednik SAD-a B. Obama dodijelio im je zlatnu volontersku medalju. Predsjednik IASS-a je akademik prof. dr. Otto Von Feigenblatt, dopisni član Kraljevske akademije doktora znanosti Španjolske ( Real Academia de doctores de Espana ). Prestižno privatno sekularno Albizu Sveučilište ove godine slavi 50 godina od osnivanja, a njezini magistarski i doktorski programi su ocijenjeni kao jedni od nekoliko najboljih u SAD-u.