“Otkrivanje tendencija” – nova izložba Mladena Žunjića u Galeriji kvART

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić

Mladen Žunjić, zagrebački slikar apstrakcija otvorio je novu samostalnu izložbu naziva “Otkrivanje tendencija” u ekskluzivnom prostoru umjetničke Galerije kvART, na prvom katu Shopping centra Westgate City u Zagrebu. Izložba se može pogledati svaki dan u radnom vremenu Centra, od 10 do 21 sat, u periodu od 6. srpnja do 10. rujna 2023.

U velikom prostoru (cca 200 m2) Galerije kvART, Žunjić je izložio svoje nove radove apstraktnih motiva, velikih formata platna (100 x 100 cm do 100 x 180 cm). Tehnika radova su kombinacije ulja i akrila na platnu.

“Otkrivanje tendencija” za Žunjića označava povratak naglašenim energetskim gibanjima, uređeni svijet iznimne snage kontroliranog kretanja, koji je popraćen snažnom nazočnošću boja i oblika. Upravo te boje i oblici sačinjavaju slikarev novi imaginarni svijet.

Taj snažni čudesni trenutak nemjerljivog značaja, nositelj serioznih promjena i navještaj novoga, ostavio je raznobojni trag na platnu, kao pravac mogućih koraka. To je trenutak u kojem se koncentriraju radikalne emocije, nepopustljive i robusne, kratkotrajni odsjek vremena, žustar i opor, ljut i beskrajno opojan. Sjajna kombinacija ulja i akrila na platnu čudesnog svijeta boja Mladena Žunjića vrijedna je naše pozornosti i zanimanja.

Galerija

Copyright (c) Mladen Žunjić