Poziv na 2. Zagrebački festival crteža i kreativne radionice

Pozivnica
Pozivnica

Službeno otvorenje ”2. Zagrebačkog festivala crteža” na koje vas pozivamo, održati će se u petak, 2. 10. 2020. u 12 sati u InArt galeriji (MO Trnsko, Trnsko 34 a, Zagreb). Festival će za posjetitelje biti otvoren od 2. 10. do 4. 10. 2020., svaki dan od 12 do 17 sati. Festival će se održati uz financijsku podršku Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu Zagreb.

Na pratećoj izložbi 2. Zagrebačkog festivala crteža sudjeluju: Vedran Bukovina, Antonija Cesarec, Suzana Gajdek, Krešimira Gojanović, Karla Horvat, Izabela Hren, Paolo Patrick Hrga, Zlatko Isaković, Juraj Jonke, Valentina Kasapović, Ivana Kolić, Davorin Kulaš, Jasna Kulaš, Valentina Marđetko, Rada Marković, Jelena Martinović, Ana Pintarić, Marina Popović, Petra Popović, Tin Samaržija, Veronika Stehr, Rešad Sultanović (BiH) i Andrej Zbašnik.

Program 2. Zagrebačkog festivala crteža u InArt galeriji održati će se u skladu sa epidemiološkim mjerama. Broj sudionika na radionicama je ograničen uz poštivanje razmaka u prostoriji.

No imati ćemo i mogućnost za one koji su željeli sudjelovati, a nije bilo dovoljno mjesta: njima će na festivalu biti podjeljeni besplatni materijali za rad i svoje radove moći će, uz naputke voditelja radionica, napraviti kod kuće, te prema osobnoj želji donijeti ih na festival, kako bi od voditelja radionica dobili upute i savjete u kojem smjeru dalje da razvijaju svoje crtačke vještine, ali i da se njihovi radovi priključe u postavu prateće izložbe festivala, odnosno da se uključe i u prateću virtualnu izložbu crteža na portalu Zagrebački likovni umjetnici. Prateću virtualnu izložbu Festivala crteža možete vidjeti ovdje.


Sve zainteresirane za sudjelovanje na Festivalu crteža, kroz radionice ili konzultacije sa voditeljima radionica, molimo da nam se na vrijeme prijave na e-mail hdlu.zagreb@outlook.com do 28. 9. 2020.


Program 2. Zagrebačkog festivala crteža

1. Razgovor i druženje sa umjetnicima u petak, 2. listopada 2020. od 12 do 14 sati u prostorima InArt galerije (MO Trnsko, Trnsko 34a, Zagreb).

2. Radionica crtanja stripa, plakata i slikovnica održati će se također u petak, 2. 10. 2020. od 14 do 17 sati, a na njoj će polaznici dobiti predloške strip tabli, na kojima će kreirati kratke strip forme, učeći se pojednostavljenim, odnosno stiliziranim prikazima likova, kreiranju interakcije likova i njihovih dijaloga. Mlađi polaznici uz pomoć voditelja radionica moći će crtati i svoju dječju slikovnicu i plakat sa temama prilagođenim njihovom uzrastu.

3. U subotu, 3. listopada 2020. od 12 do 17 sati na rasporedu su dvije radionice, po izboru polaznika:

a./ Radionica ‘’Poetski crtež’’ na kojoj će polaznici ilustrirati poeziju hrvatske pjesnikinje Darije Žilić i ostalih pjesnika po svom odabiru. Također će polaznici i samostalno učiti kreirati kratke poetske haiku forme i ilustrirati ih sa haiga crtežima.

b./ Radionica ”Apstraktni crtež” namijenjena je mladima i odraslima, sa ciljem istraživanja crtačkih materijala, otkrivanja i razvijanja osobnog crtačkog rukopisa i likovnog izražavanja različitih emocionalnih stanja kroz crtačke apstrakcije.

4. U nedjelju, 4. listopada 2020. od 12 do 15 sati održati će se ”Crtačke konzultacije”, na koje građani i njihova djeca, kao i različiti umjetnici mogu donijeti svoje crteže, te razgovarati sa voditeljima kreativnih radionica kako da ubuduće razvijaju svoje crtačke vještine, upoznaju nove materijale i pristupe.

– Također, u nedjelju 4. listopada, od 12 do 17 sati održati će se u prostorima InArt galerije i besplatna razmjena umjetničkih knjiga, kataloga, publikacija i stripova.


Sve radionice i materijali na njima besplatni su za polaznike radionica i posjetitelje festivala, koji žele usavršavati svoja crtačka umijeća.


Organizatori festivala: udruga HDLU Zagreb i voditeljice projekata Krešimira Gojanović i Ivana Kolić

e-mail: hdlu.zagreb@outlook.com
mob.: 098/ 429 278
www: https://hdlu-zagreb.hr

Partnerska podrška:
MO Trnsko i udruga InArt

Medijski pokrovitelj festivala:
Portal ”Zagrebački likovni umjetnici”
https://likumzg.wordpress.com