Izložbe članova HDLU Zagreb – svibanj 2019.

Mladen Žunjić u galeriji HEP-a u Zagrebu
Mladen Žunjić u galeriji HEP-a u Zagrebu

Svibanj 2019. bio je vrlo aktivan za članove HDLU Zagreb, pa navodimo redom neke važnije izložbe i događanja na kojima su oni sudjelovali.

– U petak, 3. 5. 2019. u sjedištu HEP-a u Zagrebu (Ulica grada Vukovara 37), postavljena je izložba suvremenog likovnog umjetnika Mladena Žunjića, pod nazivom “Fragmenti ciklusa”, koju su posjetitelji mogli pogledati do 24. 5. 2019.

– Akademski slikar, prof. Alfred Freddy Krupa predstavlja Hrvatsku na izložbi ”Europski majstori akvarela”, koja se održava od 7. 5. do 7. 6. 2019. u gradskoj galeriji grada Fier u Albaniji (Galerija ”Vilson Kilica”). Radi se o selekciji od 28 umjetnika iz 18 država. Izložba je otvorena uz impresivan interes medija, stručne, političke i opće javnosti. Ovo je umjetniku već 5. nastup u Albaniji.

– U utorak, 7. svibnja 2019. u galeriji Fotokluba Zagreb (Ilica 29/III, Zagreb), otvorena je izložba fotografija dobitnika nagrade ”Tošo Dabac” – člana HDLU Zagreb Čedomila Grosa, uz Borislava Božića, te su obojici umjetnika svečano uručene nagrade.

Izložba Ivane Kolić u InArt galeriji SOL
Izložba Ivane Kolić u InArt galeriji SOL

– U petak, 17. svibnja 2019. u InArt galeriji SOL (MO Trnsko, Trnsko 34a, Zagreb), održala se promocija zbirke pjesama Slobodana Bobe Kolića, “Metafizički pjesmuljci”. Zbirku je ilustrirala Ivana Kolić, pa je uz promociju zbirke poezije otvorena i izložba originalnih crteža autorice u tehnici tuša na papiru. Izložba crteža Ivane Kolić moći će se pogledati do 31. svibnja 2019. godine.

– Od 21. do 23. svibnja 2019. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održao se 18. Festival jednakih mogućnosti, međunarodna manifestacija urbane kulture, čiji program izvode osobe s invaliditetom. Program je obuhvatio glazbeno-scenska, sportska i likovna događanja, a na njemu su sa svojim umjetničkim rukotvorinama, skulpturama, slikama i dizajnerskim radovima sudjelovali i umjetnici, članovi HDLU Zagreb – Stjepan Kulfa i Stjepan Perković.