Fotoreportaža: održan je seminar Roberta Štimeca ”Vidljivi umjetnik” u prostorima HZSU-a

U ponedjeljak, 19. 11. 2018. u prostorima Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika u Zagrebu održan je seminar Roberta Štimeca pod nazivom ”Vidljivi umjetnik” u organizaciji HDLU Zagreb. Seminaru su prisustvovali umjetnici iz različitih strukovnih udruga HZSU-a, HDLU Zagreb i HDLU-a. Odmah na početku seminara, prisutne umjetnike pozdravio je tajnik HZSU-a, Marko Stanić, nakon čega su se predstavnici HDLU Zagreb zahvalili Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika na ustupanju prostora za održavanje besplatnih edukativnih sadržaja za umjetnike.

Kroz kratka predavanja Roberta Štimeca i razgovor prisutnih umjetnika, obrađene su brojne teme o vrijednosti umjetničkog rada i umjetničkog djela, te različitim alatima za promociju umjetnika na tržištu, u svrhu povećanja njihove vidljivosti pred likovnom i kulturnom publikom.

Ovakav tip edukacije s vremena na vrijeme potreban je profesionalnim umjetnicima zbog cjeloživotnog učenja, pa u budućnosti HDLU Zagreb planira organizirati još ovakvih događanja, te je posebno istaknuta potreba međusobne suradnje umjetnika iz HZSU-a sa kolegama iz drugih strukovnih udruga, u cilju razmjene znanja i profesionalnih iskustava, uz slobodan protok novih ideja, koje će umjetnicima pomoći da se bolje pozicioniraju u okvirima svoje profesije. O svim narednim edukacijama, umjetnike ćemo pravodobno obavijestiti na našim web stranicama.

Donosimo fotoreportažu sa seminara. Foto: K. Gojanović