Poziv na seminar Roberta Štimeca: ”Vidljivi umjetnik”

U ponedjeljak, 19. 11. 2018. od 12 do 16 sati, u prostorima Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (Ilica 42/2, Zagreb), održati će se seminar Roberta Štimeca o marketingu i promociji umjetnika, pod nazivom ”Vidljivi umjetnik”. Seminar za umjetnike organizira Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb, te su na njega pozvani umjetnici iz različitih strukovnih udruga. Zbog ograničenog broja mjesta, prednost će imati članovi HZSU-a, HDLU Zagreb, te redom umjetnici iz ostalih strukovnih udruga sa Popisa strukovnih udruga Ministarstva kulture.

Seminar je besplatan za umjetnike, no potrebna je prethodna prijava do 15. 11. 2018. na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com – u prijavi je potrebno navesti ime i prezime umjetnika, kratak profesionalni životopis i kontakt podatke.

Seminar se sastoji od 4 predavanja sa trajanjem od po 45 minuta, sa pauzama za razgovor i pitanja, te će se na njemu obrađivati:
1. Uvod i osnovne kulturnog marketinga, ime i logotip, CV i portfolio umjetnika, vrijednost i cijena umjetničkog djela
2. Fotografije, posjetnice, deklaracije, certifikati, naljepnice, štambilj, letci
3. Mail, web, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn
4. Ambalaža, potpis, numeriranje, zaštita autorskih prava, financije, promidžba

 

O autoru seminara: Robert Štimec rođen je u Pazinu 1956. godine, a od rane mladosti živi u Zagrebu, gdje se i školovao. Po zvanju je grafičar, a po statusu grafički i produkt dizajner. Tijekom duge strukovne karijere bavio se fotografijom, uređenjem interijera, grafičkim i produkt dizajnom, dizajnom nakita i namještaja, izradom scenografija. Od 2012. do 2018. vodio je Galeriju Crocrodeal u Zagrebu, sa predstavljenim djelima od preko 250 hrvatskih autora. Također je organizirao 21 samostalnu i 3 zajedničke izložbe raznih autora u likovnim i dizajnerskim tehnikama.

Član je ULUPUH-a od 1985. godine, Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 1988. godine, Zajednice za industrijski dizajn od 2010. godine, te Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb od 2015. godine. Živi i radi u Zagrebu.