Izložba ”Japan – zemlja izlazećeg sunca” u InArt galeriji SOL

HDLU Zagreb je medijski pokrovitelj izložbe ”Japan – zemlja izlazećeg sunca”, koja se otvora u petak, 8. lipnja 2018. u 18 sati u InArt galeriji SOL (MO Trnsko, Trnsko 34a, Zagreb), sa bogatim popratnim programom. Kulturno umjetnička manifestacija organizirana je s namjerom upoznavanja vrijednosti kulturne baštine, kao i svjetske kulture i umjetnosti, s ciljem aktiviranja i razvijanja tolerancije i poštovanja prema različitostima, promoviranja vrlina i vrijednosti osobnosti, te podizanja svjesti o vrijednosti kulturne i likovne edukacije.

Na izložbi slika sudjeluju članovi udruge InArt i članovi HDLU Zagreb sa radovima izrađenim u tehnici kaligrafskog slikarstva tušem na rižinom i batik papiru. Ukupno 21 izlagač okušao se u kaligrafskom slikarstvu tušem sa tematikom Japanske kulture. Svojim djelom i kratkim predavanjem, izložbu će uveličati i voditelj radionice osnova kaligrafskog slikarstva tušem, prof. Alfred Freddy Krupa, mag.art. Ulaz je slobodan!

Izlagači: Alfred Freddy Krupa, Antonija Cesarec, Zlatko Lula Isaković, Vesela Polašek, Ivana Kolić, Laura Šarabok, Višnja Varunek, Tanja Polak, Martina Horvat, Valentina Kasapović, Fran Vidović, Dora Jurić, Mateo Kolić, Kaja Varunek, Ana Šoša, Viktor Filipović, Šimun Puljić, Klara Đurčević, Maša Bašić, Laurena Kosi, Pavao Puljić.

Kaligrafski izraz je jedan od oblika likovnog izražaja, karakterističan za Japan. To je bljesak trenutka beskrajno snažnog emocionalnog naboja. Autor ne razmišlja, ne oklijeva pred tankim bijelim praznim papirom. Kaligrafski umjetnik nema taj luksuz vremena i procjene, niti ga sebi dopušta. Njegove emocije stvaraju sliku u samo nekoliko duboko emotivnih poteza kistom. I to je to. Veličanstveni spoj duha i pokreta u jednom kratkom trenutku inspiracije, a kako to izgleda uživo, možete vidjeti na predstojećoj izložbi u InArt galeriji SOL.

Popratni program:

“Ples Gejša”
Autor koreografije: Matija Jagatić
Izvedba: Teatar PUNA KUĆA
www.punakuca.hr

Demonstracija borilačkih vještina:
TENSHIN NO MICHI HONBU DOJO
www.gikan.simplesite.com

BUJINKAN GANKO KISHIN NEN DOJO
https://www.facebook.com/gankokishinnendojo/

Prezentacija kaligrafskog slikarstva:
Prof. Alfred Freddy Krupa mag.art
Član Hrvatsko-japanskog akademskog društva – Zagreb
https://www.visualcv.com/alfred-freddy-krupa

DOBRODOŠLI!

Događaj podupiru:

MO Trnsko
Svijet zdravog življenja Indigena
https://www.facebook.com/indigenahrvatska/
Slastičarna Trnsko

Medijski pokrovitelj:
HDLU Zagreb  i  Zagrebački likovni umjetnici