Izložbe članova HDLU Zagreb – ožujak 2018.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb u ožujku 2018. godine u zagrebačkoj galeriji Sunce – URIHO, potaknuto Nacionalnom strategijom poticanja čitanja koja je usvojena krajem 2017. godine, odlučilo je organizirati izložbu svojih članova pod nazivom ”Kroz sliku i riječ”, koja bi povezala likovnu umjetnost sa književnošću i poezijom, kroz prikaz recentnih likovnih djela 18 autora, inspiriranih pročitanim književnim i poetskim djelima. Svečano otvorenje izložbe održati će se u četvrtak, 15. ožujka 2018. u 18 sati u Galeriji Sunce – URIHO (Avenija Marina Držića 1, Zagreb). Izložba ostaje otvorena i moći će se pogledati do 6. travnja 2018. Više o izložbi može se pročitati na portalu Zagrebački likovni umjetnici.

Izlažu: Anđelko Brkić, Ana Cerovski, Antonija Cesarec, Krešimira Gojanović, Zlatko Isaković – Lula, Anja Jelavić, Denis Kaplan, Ivana Kolić, Branka Kopeti, Luka Koščak, Tatjana Kreštan, Marija Kruljac, Alfred Freddy Krupa, Boris Pecigoš, Stjepan Perković, Višnja Peter, Krešimir Radas i Mladen Žunjić.


Također u ožujku 2018., od 9. 3. do 6. 4. 2018. u Knjižnici Augusta Cesarca, Ravnice (Radauševa 7, Zagreb) moći će se pogledati samostalna izložba slika Denisa Kaplana, ”Transcendentalna polja”. Denis Kaplan u svom umjetničkom izričaju kombinira dvije velike ljubavi, slikarstvo i glazbu – njegove slike, pretežno apstrakcije u tehnici akrila na platnu, inspirirane su glazbenim djelima različitih žanrova.


Alfred Freddy Krupa
Alfred Freddy Krupa

Do 13. ožujka 2018. godine u Galeriji Kraluš (POU Zelina, Vatrogasna 3, Sv. Ivan Zelina) još se može pogledati izložba akademskog slikara Alfreda F. Krupe, pod nazivom ”Boje vjetra”. Na izložbi je izložen presjek Krupinih crteža i slika u različitim tehnikama – tuš, akvarel i ulje na platnu.

Alfred Freddy Krupa je ove zime na nedavno završenom 2. međunarodnom biennalu akvarela “Pearls of Peace” na Sveučilištu Mehran u Pakistanu dobio i “Honorable Award”, tj. “Časnu nagradu” kao jedini predstavnik iz Hrvatske na pakistanskom biennalu, sa 444 žirirana učesnika iz 60 država svijeta.


U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. u 19 sati u Fotogalerija Dubrava (Dubrava 51 a, Zagreb), otvara se izložba Krešimire Gojanović, pod nazivom ”Bića oko nas – Celebrity animals”. Krešimira Gojanović osim slikarstvom i grafikom, intenzivno se bavi digitalnom fotografijom od 2005. godine. Fotografiju je usavršavala dvije godine (2008. – 2010.) i na svom magistarskom studiju u Ljubljani, kod prof. Milana Pajka. Ovom izložbom u Fotogaleriji Dubrava obilježava se 25 godina njezinog umjetničkog djelovanja u Hrvatskoj (1993. – 2018.). Više o izložbi može se pročitati na portalu Zagrebački likovni umjetnici.