Poziv na redovnu Godišnju skupštinu članova HDLU Zagreb 2018 i dodjelu priznanja

Poštovani članovi HDLU Zagreb,

pozivamo vas na redovnu Godišnju skupštinu HDLU Zagreb 2018, koja će se održati u subotu, 20. 1. 2018. od 17 do 20 sati, sa početkom u 17 sati, u prostorima privatne škole s pravom javnosti LINIGRA (prizemlje), na adresi Gjure Szaba 4, Zagreb (kod tramvajskog okretišta Črnomerec).

Na skupštini ćemo imati slijedeći Dnevni red:

1. Dodjela priznanja članovima HDLU Zagreb za 2017. godinu
2. Godišnji izvještaj za 2017., poslovni i financijski plan udruge za 2018., rasprava i usvajanje
3. Planirane izložbe članova, kreativne radionice, projekti članova i javni natječaji
4. Novi Zakon za umjetnike, savjetovanje i rasprava članova
5. Obilježavanje 150 godina Hrvatskih društava likovnih umjetnika – prijedlozi članova za aktivnosti
6. Inicijative prema nadležnim institucijama za dodjelu prostora udruzi
7. Razgovor i druženje članova HDLU Zagreb

I ove godine, na Godišnjoj skupštini dodjeliti ćemo Godišnja priznanja HDLU Zagreb onim članovima, koji su u prethodnoj godini najviše  doprinosili razvoju udruge, ali i hrvatske likovne i vizualne kulture u cjelini. Tako će za 2017. godinu Priznanja HDLU Zagreb dobiti Danko Merin, Stjepan Perković, Ivana Kolić i Tihomir Cirkvenčić.

Umjetnicima će Priznanja na Godišnjoj skupštini uručiti dopredsjednik HDLU Zagreb, Robert Štimec.

Obrazloženja za dodjelu Priznanja HDLU Zagreb za 2017. godinu:

Danko Merin, ''The mysterious flame of Anima 5'', oil on canvas, 93 x 57 cm, 2017. detail
Danko Merin, ”The mysterious flame of Anima 5”, oil on canvas, 93 x 57 cm, 2017. detail

1. Danko Merin priznanje će dobiti za organizaciju izložbi u Galeriji Kraluš – POU Zelina, gdje je velikim djelom kroz čitavu 2017. godinu organizirao kvalitetne samostalne izložbe brojnim umjetnicima, uz profesionalnu promidžbu, kvalitetan dizajn promotivnih materijala i predgovore izložbama.

Također je u 2017. Danko Merin naslikao i u Galeriji Kraluš izložio svoj inspirativan i vrlo intrigantan ciklus slika pod nazivom ”Tajanstveni plamen Anime”, sa kojim je afirmirao mistično-spiritualni simbolizam u hrvatskom slikarstvu.

Stjepan Perković i Kristina Šubašić, New York, 2017.
Stjepan Perković i Kristina Šubašić, New York, 2017.

2. Stjepan Perković priznanje će dobiti zbog kvalitetne samostalne izložbe održane u Europskom domu Zagreb, pod nazivom ”Vizije unutarnjeg vrta”, koja je bila vrlo dobro posjećena i kroz Stjepanov slikarski izraz dočarala nam je njegovu radost stvaranja kompleksnih slikarskih kompozicija i raskošnih likovnih zapisa iz prirode. Također će Stjepan dobiti priznanje i zbog sudjelovanja na više međunarodnih umjetničkih sajmova: New York ArtExpo, ArtExpo Ljubljana, Parallax Art Fair u Londonu, kao i zbog sudjelovanja na međunarodnoj izložbi u Ateni, pod nazivom ”AthensArt International Arts Exhibition Athens/Greece 2017”.

Ivana Kolić, ''Rođenje Anđela'', 100 x 70 cm, 2017.
Ivana Kolić, ”Rođenje Anđela”, 100 x 70 cm, 2017.

3. Ivana Kolić priznanje HDLU Zagreb će dobiti, jer je udruzi HDLU Zagreb i njenim članovima u 2017. omogućila korištenje prostora u InArt galeriji SOL, te je aktivno pomagala u organizaciji izložbi udruge HDLU Zagreb i time je doprinosila njezinom rastu i razvoju. Uz to je Ivana imala i zanimljivu samostalnu izložbu slika u InArt galeriji SOL, pod nazivom ”LIGHT – igra svjetla i sjene” i u svom novom slikarskom ciklusu afirmirala je magični slikarski realizam, u vješto izbalansiranom tonskom slikarstvu. Kroz svoj pak rad na likovnoj edukaciji polaznika njezinih kreativnih radionica, doprinosila je razvoju likovne i vizualne kulture u gradu Zagrebu.

Tihomir Cirkvenčić, ”Klupa u Maksimirskom parku”, akvarel, 2017.

4. Tihomir Cirkvenčić će dobiti priznanje za svoju samostalnu izložbu akvarela i fotografija, održanu u Europskom domu Zagreb, pod nazivom ”Europski gradovi: Zagreb, Beč, Budimpešta”, koja je bila iznimno dobro posjećena i medijski popraćena u Zagrebu. Također je Tihomir ove godine kreirao nekoliko inovativnih autorskih likovnih i kreativnih radionica, te za članove HDLU Zagreb održao radionicu akvarela, a angažirao se i u organizaciji skupne izložbe članova HDLU Zagreb pod nazivom ”Ulična priča”, u prostoru Starogradske vijećnice – galeriji Kristofor Stanković u Zagrebu.

Čestitamo svim umjetnicima, našim članovima i želimo im puno sreće u daljnjem radu !