Poziv na radionicu: ”Koncipiranje, organizacija i promocija umjetničkih projekata”

U subotu, 20. 5. 2017. od 11 do 13 sati, HDLU Zagreb u suradnji sa likovnom udrugom InArt organizira strukovnu radionicu pod nazivom ”Koncipiranje, organizacija i promocija umjetničkih projekata – izložbi i kreativnih radionica”, a koja će se održati u prostoru MO Trnsko (Trnsko 34a, Zagreb).

Mnogi likovni umjetnici nisu imali dostatnu edukaciju, vezanu uz kreiranje različitih umjetničkih projekata i njihovog predlaganja na javnim natječajima, namjenjenim financiranju kulture i umjetnosti. Tako će se na ovoj radionici umjetnici baviti temama vezanim uz financiranje kulture i umjetnosti u Hrvatskoj, podjeliti će svoja iskustva sa raznih natječaja na koje su pristupali, bilo da se radilo o natječajima za galerijske prostore, ili o natječajima za javne dotacije u kulturi, naučiti će jasno koncipirati neki svoj projekt – izložbu ili radionicu, sa svim njegovim organizacijskim elementima poput vremenskog okvira projekta, izrade realističnog troškovnika i ciljane publike na koju se projekt usmjerava.

Zatim će se proraditi teme pisanja promotivnih tekstova i razne druge promotivne strategije vezane uz umjetničke projekte, takodjer i kreiranje zanimljivih autorskih koncepcija umjetničkih izložbi i likovnih radionica, te će se neposredno stjecati iskustva kako se ispunjavaju natječajne prijavnice na različitim natječajima.

Ova radionica je besplatna i namjenjena je članovima HDLU Zagreb i InArt-a, pribor za rad biti će osiguran, no broj polaznika ograničen je na 12, stoga je potrebno svoje prijave potvrditi do 18. 5. 2017. na mail: hdlu.zagreb@outlook.com