Alfred Freddy Krupa samostalno izlaže u Gradskom kazalištu ”Zorin dom”

pozivnicaU utorak, 14. 2. 2017. u 19:30 sati u Gradskom kazalištu ”Zorin dom” (Domobranska 1, Karlovac), akademski slikar Alfred Freddy Krupa otvoriti će izložbu svojih radova pod nazivom ”Moderno slikarstvo tušem i primjena u suvremenom modnom dizajnu”, kojom će se nakon dvadeset godina ponovno predstaviti u Zorinom domu. Početkom 1998. godine, Krupa je izabran za prvog voditelja likovnog studija i galerije ”Zorin dom”, gdje ostaje raditi do dobivanja stipendije vlade Japana i odlaska na poslijediplomski istraživački studij u Tokio.

Osim što je akademski slikar (Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, 1995.), Krupa je i profesor crtanja i slikanja, počasni sveučilišni profesor suradnik lijepih umjetnosti (Sveučilište Carlos Albizu – Miami Campus, 2016.), počasni akademik društvenih znanosti (IASS – Palm Beach, 2016.), Doctor comitat. caus. (Instituto dos Docentes do Magistério Militar do Mato Grosso do Sul, Brasil, 2016.), Majstor akvarelista (IWS Globe, Hong Kong, 2017). Višestruko je nagrađivan i odlikovan za svoj umjetnički rad u Hrvatskoj i svijetu.

Izložbom ”Moderno slikarstvo tušem i primjena u suvremenom modnom dizajnu”, Krupa će izložiti seriju tuševa iz perioda 2014. – 2017., od kojih su neki od njih upotrebljeni kao posebni otisci u najnovijoj ekskluzivnoj modnoj kolekciji Igora Dobranića “Proljeće – ljeto 2017.”, a dio te kolekcije također će biti predstavljen u sklopu Krupine izložbe. Tekst o Krupinom crtačkom radu koji je uključen u katalog, napisao je njemački likovni kritičar Dr. Jürgen Weichardt, koji rad ovog umjetnika vidi “mostom između europskog i japanskog suvremenog slikarstva”.