Priznanja članovima HDLU Zagreb za 2016. godinu

Petar Hranuelli i Venera sa jabukom, javna skulptura, Silandro (Italija)
Petar Hranuelli i Venera sa jabukom, javna skulptura, Silandro (Italija)

Od ove godine u HDLU Zagreb donijeli smo odluku da ćemo dodjeljivati Godišnja priznanja HDLU Zagreb onim članovima udruge, koji su svojim umjetničkim djelovanjem doprinosili razvoju udruge, ali i hrvatske likovne, vizualne i medijske kulture u cjelini. Tako će za 2016. godinu Priznanje HDLU Zagreb dobiti Petar Hranuelli, Alfred Freddy Krupa, Boris Pecigoš i Sonja Švec Španjol. Priznanja će umjetnicima biti uručena na redovnoj Godišnjoj skupštini HDLU Zagreb 2017.

Obrazloženje   

Petar Hranuelli razvojem svojih stranica Remek-djela.com doprinosio je razvoju hrvatske likovne, vizualne i medijske kulture i edukaciji kulturne publike, predstavljajući veliki broj hrvatskih likovnih umjetnika, te je tijekom 2016. aktivno sudjelovao na brojnim izložbama i likovnim kolonijama, organizirao nekoliko zapaženih izložbi hrvatskih likovnih umjetnika i 3. kiparsku koloniju Velebit-Lovinac.

14570331_10154559522909836_5307690496978920639_nSonji Švec Španjol priznanje HDLU Zagreb će se dodjeliti, jer je i u 2016. godini razvijala svoj portal PerceiveArt.com i na njemu pisala kvalitetne likovne recenzije o izložbama pretežno mladih hrvatskih umjetnika, a koje je organizirala u različitim galerijama u Zagrebu i šire, te je također kao stalna suradnica sudjelovala i u razvoju portala ”Zagrebački likovni umjetnici”.

Alfred Freddy Krupa priznanje HDLU Zagreb će dobiti jer je u 2016. godini bio vrlo aktivan na međunarodnoj likovnoj sceni,  sudjelovao je na nekoliko zapaženih likovnih izložbi u Sarajevu, Budimpešti, Tirani i Parizu, dobio je ove godine više međunarodnih priznanja za svoj umjetnički rad, a čime je doprinosio i promociji hrvatske kulture u svijetu.

Boris Pecigoš i "Stražar" na Land art stazi na Učki
Boris Pecigoš i “Stražar” na Land art stazi na Učki

Borisu Pecigošu priznanje će se dodjeliti za njegov opsežan projekt Land Art staze Stražica – Sapaćica na Učki, a koji predstavlja originalan spoj ekološko-umjetničkih instalacija u prirodi i kulturnog turizma, značajnog i potrebnog u Hrvatskoj.

 

Čestitamo svim umjetnicima, našim članovima i želimo im puno sreće u daljnjem radu !