Izložba Dragana Šijačkog u Galeriji Laval Nugent

U petak, 24. studenoga 2017. u 19 sati, u Galeriji Laval Nugent (Vodnikova 4, Zagreb) otvara se samostalna izložba akademskog slikara Dragana Šijačkog, pod nazivom “Oblici ispod površine”.

Dragan Šijački rođen je 1964. godine u Bečeju. Akademiju umjetnosti, smjer slikarstvo, završio je 1994. godine u Novom Sadu. Izlagao je na 15 samostalnih izložbi (Novi Sad, Kikinda, Zagreb, i dr.), te sudjelovao na brojnim skupnim, žiriranim izložbama, kao i na više likovnih kolonija.

Iz predgovora izložbi Sonje Švec Španjol: ”U polju pročišćene i minimalističke geometrijske apstrakcije, izgrađene na akromatskim premisama s povremenim akcentom crvene boje, Šijački strogom geometrijskom redu suprotstavlja prirodnu spontanost izlomljenih i zakrivljenih linija. Neobična gibanja unutar platna, naznake oblika skrivenih ispod površine, tenzije, napinjanja i skoro pa probijanja platna, osnovni su elementi ovog jedinstvenog ciklusa, koji počiva na vlastitim zakonitostima.

Dragan Šijački naizgled krajnje jednostavnim i minimalističkim radovima latentnih oblika i snažne unutarnje dinamike skrivenih gibanja, potiče promatrače na istraživanje skrivenog, kako u radovima suptilne i intrigantne energije, tako i u samima sebi.”