Fotoreportaža sa izložbe Dragana Šijačkog u Galeriji Ericsson

Dragan Šijački i Sonja Švec Španjol
Dragan Šijački i Sonja Švec Španjol

U utorak, 21. veljače 2017. u Galeriji Ericsson (Krapinska 45, Zagreb), otvorena je samostalna izložba akademskog slikara Dragana Šijačkog, pod nazivom ”Oblici ispod površine”. Izložba ostaje otvorena do 14. ožujka 2017. godine.

Dragan Šijački rođen je 1964. u Bečeju. Akademiju umjetnosti, smjer slikarstvo, završio je 1994. godine u Novom Sadu. Izlagao je na 15 samostalnih izložbi, te sudjelovao na brojnim skupnim, žiriranim izložbama, kao i na više likovnih kolonija.

Predgovor izložbi napisala je Sonja Švec Španjol: ”Novi ciklus radova Dragana Šijačkog mogli bismo okarakterizirati kao geometrijsku apstrakciju, koja to zapravo i nije. Slikarstvo čistih monokromatskih platana kvadratnog ili pravokutnog oblika, autor obogaćuje intervencijama ispod platna. Žičane strukture napinju platno i oblikuju prostorne linije i istake, čime se plošni geometrijski oblici transformiraju u trodimenzionalne slike. Svaki rad može biti samostalan ili dio veće kompozicije. Radovi se prilagođavaju prostoru u kojem se nalaze, stvarajući pritom dinamične kompozicije jedinstvenog ritma.” Više o izložbi možete pročitati ovdje. Pogledajte i fotoreportažu sa izložbe!