Max Juhasz izlaže u Galeriji Prica

Max Juhasz: Neprilagođen ( Zagreb, 1999. )

U utorak, 8. prosinca 2015. u 19 sati u Maloj dvorani Galerije Prica  ( Trg Matice hrvatske 3, Samobor ) otvara se izložba fotografija Maxa Juhasza, ” U izgubljenom vremenu ”. Izložba ostaje otvorena za posjetitelje do 20. prosinca 2015. i može se pogledati utorkom, srijedom i četvrtkom od 9 do 14 h, petkom od 13 do 19 h i vikendom od 10 do 17 h.

Iz teksta predgovora Sonje Švec Španjol:

Drvored mladih stabala……Prvo u nizu djeluje pomalo krnje, nedoraslo i siromašno u usporedbi s ostalima. Ritam okomitih debala obavijenih izmaglicom postepeno se gubi u daljini. Minimalizam, ugođaj i suptilnost prikaza građenog bjelinom, u kontrastu s krhkim linijama stabala prelazi u sfumato nestajućih obrisa. Riječ je o fotografiji ” Neprilagođen ”, koja ponajbolje ilustrira karakter ciklusa fotografija ” U izgubljenom vremenu ” autora Maxa Juhasza.

Max Juhasz rođen je 1967. godine u Vukovaru. Fotografirati počinje 1991. tijekom rata u Hrvatskoj. U svom radu najviše se koristi jednostavnim fotoaparatima s filmom. Izlagao je samostalno i na mnogobrojnim skupnim izložbama, a portfolio mu je objavljivan u uglednim domaćim i inozemnim časopisima, te online magazinima za fotografiju. Osnivač je i član fotografskog kolektiva ” Kadar 36 “, te član Hrvatskog društva likovnih umjetnika ( HDLU ) i HDLU Zagreb. Do sada je izdao dvije autorske knjige fotografija. Živi i radi u Zagrebu.